Etiopia 2016 - Tesfa - håp

Meny
Go to content
Bilder og brev

Brev fra Etiopiatur 2016!

De siste brevene ligger øverst. Brevene kan lastes ned eller skrives ut, se ikoner over teksten.
Dr Bjarte opererer sammen med dr Daniel på Menelik II og deltar på Conference on Health and Higher Education. Vi hører hvordan det går når han skal fornye førerkortet. Vi treffer den etiopiske stomipasient foreningen i Addis Abeba, som vi starter opp et samarbeid med for å sende ned stomiposer.


Olaf og Bjarte er nå vel hjemme i Norge. Den siste uken har Tesfa fått førsteside oppslag i Tønsbergs blad! Dr Bjarte opererer en trang endetarm og fjerner en annen endetarm på grunn av kreft.


Tekniker Olaf Raundalen og kirurg Bjarte Tidemann Andersen er nå i Addis etter et innholdsrikt opphold i Soddo. Vi får høre om den siste operasjonen i Soddo denne gang, et avbitt øre.... Vi kan lese historien om Nakalengi, - og dr Bjarte blir syk. Dr Gunter Bock fra Skien er med på deler av turen.


Les Dr Martins gripende rapport fra oppholdet i Soddo! Vi møter Meles som fikk polio når han var tre år gammel, ble gategutt - men reddet, operert og ansatt av leger ved Soddo Christian Hospital!
Livet er skjørt, en ung pasient drukner i puss - det er en tragedie for familien, men går også hardt innpå helsepersonell som er med i behandlingen.


Vi leser om besøk hos den dyktige etiopiske plastikk kirurgen, dr Qelemu. Teamet opplever ett nytt dødsfall, og det blir akutt karkirurgi for avrevet overarmsarterie. Teamet samles til avskjedsmiddag. Dr Martin reiser hjem.


Vi får lese om hodeskader i Etiopia og en langvarig endetarmkreft operasjon. En ung pasient dør.Ny Tesfatur til Etiopia. Vi leser hvordan dr Bjarte ikke rakk toget.... Teamet denne gangen består i tillegg til dr Bjarte og Olaf, også dr Martin og røntgenlege Tone Meyer. Juliana, datter til Bjarte er også med, senere kommer familien til Tone på besøk. Teamet kommer raskt ned til Soddo og er i arbeid med en gang. Den første operasjonen er å fjerne en batteridel fra spiserøret til en 1 år gammel jente.
Stiftelsen Tesfa
Organisasjonsnummer: 895 783 862

Kontaktperson:
Bjarte Tidemann Andersen
Øvre Bogenvei 29
3152 TOLVSRØD

Epost: styret(a)tesfa-hope.org

Takk!
Din støtte er viktig for oss!

Bankkonto: 3000 2438 093
VIPPS #508019
Stiftelsen Tesfa - bankkonto 3000 2438 093 - VIPPS #508019
Back to content