Nakalengi - Tesfa - håp

Go to content
DETTE ER HISTORIEN OM NAKALENGI....

Hun er fra Dassanech stammen i Omo Rate området. Utstøtt av familien etter fødslen da hun ble født med leppespalte. Hun vokste opp hos en evangelist og på et jenteinternat. Jeg kom til Omo Rate en gang på våren 2008, da jeg trengte en frihelg fra sykehuset i Jinka. Sammen med meg var en besøkende lege fra Danmark, David Straarup. Vi besøkte først Alduba og en amerikanske veterinærfamilie der. Der opererte vi datteren til hushjelpen på kjøkkenbordet og fjernet en godartet svulst i brystet. Hushjelpen gav oss en kurv med egg til takk! For noen tid siden fikk jeg dessverre høre at datteren vi hadde operert var omkommet i en trafikkulykke. Senere dro vi videre til Omo Rate og besøkte en islandsk misjonærfamilie, Kalli og Raggy, som viste oss Nakalengi. Hun var ca 12 år, med en stor leppespalte.
Jeg opererte henne på verandaen på gjestehuset i lokalbedøvelse, David assisterte, Nakalengi var tapper, Raggy holdt MagLite'n min som operasjonslys - hun holdt på å svime av innimellom - Kalli oppmuntret og tok noen bilder.
Operasjonen tok en liten time, etter operasjonen tok jeg Nakalengi frem til et speil, hun så på speilbildet sitt og gråt og hvisket: "vakkert, vakkert".

Deretter har jeg et bilde en måned eller to etter operasjonen.

Siden har jeg ikke hørt noe om henne før vi traff Donna Swart som er misjonær i Omo Rate. Donna fortalte at etter operasjonen endret livet seg dramatisk for Nakalengi, hun fikk selvtillit, hun begynte å ta ordet i forsamlinger. Hun er nå gift, har ett barn og er en viktig medarbeider og evangelist sammen med misjonærene. Hun arbeider sammen med dem for å fortelle stammefolkene at de ikke skal sette vekk barn med leppespalte for å la dem dø, det finnes håp!

Selv var jeg ikke helt fornøyd med at jeg ikke fikk rettet ut nesen hennes helt ordentlig, jeg skulle gjerne også gjort noe med tennene - og jeg tenker at det er nok ofte noen som kan operere bedre enn meg, men de er ikke her - de er ikke i bushen med dem som har minst og trenger mest hjelp. Da gjør jeg så godt jeg kan i et ønske om å vise kristen nestekjærlighet. For Nakalengi forandret det hele livet hennes.

Vi er her for stiftelsen Tesfa, Tesfa betyr Håp! Historien om Nakelengi viser nettopp det. Det er håp!

Med vennlig hilsen
Bjarte T Andersen

Historien er gjengitt i forståelse med Nakalengi som ønsker at så mange som mulig får lese den!


Nakalengi før operasjonen


Nakalengi under operasjonen, Raggy er operasjonslys og David assisterer


Nakalengi en måned etter operasjonen


Nakalengi med søsteren og Bibel på Dassanech
Nakalengi oktober 2017


Nakalengi med kvinner i Dassanech stammen.
Back to content